2ª Jornada CDG. ATENEU LA TORNA (Gràcia)
CULTURA DE TRANSMISSIÓ DIRECTA. De la tradició oral al copyleft

9 DE MAIG – ATENEU LA TORNA – (ST PERE MÀRTIR, 36, VILA DE GRÀCIA) – 13H

Fa 100 anys començava a perdre’s la tradició oral seriosament, una tradició del tu a tu. Fa 100 anys començava la indústria cultural seriosament. Fa 100 anys si més no. Ara comença, 100 anys després, un no sé què amb Internet i el copyleft. De l’oralitat, sense
intermediaris, al peer to peer de l’ordinador, sense intermediaris també. Fa 100 anys d’intermediaris amunt i intermediaris avall. Fa 100 anys una nova tecnologia va suposar la transformació de l’intercanvi de coneixements. Ara, 100 anys després, una nova tecnologia ens permet transformar l’intercanvi de coneixements. Les noves legislacions intenten parar aquesta possibilitat el més aviat possible. Hi ha paral·lelismes entre la transmissió oral i la situació actual? És tot il·lusió i la nova tecnologia no aporta res més que nova tecnologia?
Per què és un tresor la tradició oral, el peer to peer?

La cultura ja existia abans de la indústria cultural.
Pa què volem la indústria cultural?

Plafó